WORKSHOP GUIDED BIOFILM THERAPY

Viitorul suntem noi! Impreuna!

Avem plăcerea de a vă anunța că următorul workshop GBT – Guided Biofilm Therapy va avea loc joi, 27 aprilie, începând cu ora 10:00, în București (locația exactă va fi comunicată participanților înscriși).

De asemenea, workshop-ul GBT va fi completat cu workshop-ul Philips Sonicare (prezentarea tehnologiei și modului de acțiune a periuțelor electrice) și workshop de albire minim invazivă cu Blancone.

Pentru înscrieri, completați formularul de înscriere de mai sus.

Participarea este gratuită, având prioritate membrii OTMD.

Număr locuri: 8

Speaker: Trainer SDA – Swiss Dental Academy: Dr. Radu Gabriel Toma

DETALII:
Curs teoretic și hands-on în care se vor prezenta metode moderne și minim invazive de igienă orală, eficiente și direcționate.
Guided Biofilm Therapy (GBT) reprezintă o procedură de actualitate ce optimizează rezultatele igienizării dentare. Acest concept presupune acționarea asupra plăcii bacteriene evidențiate cu ajutorul revelatorilor de placă, utilizând dispozitivul AIRFLOW® dezvoltat de EMS.
De asemenea, veți avea ocazia să descoperiți dispozitivele PERIOFLOW® și PIEZON®, al căror design a fost creat pentru igienizarea șanțurilor gingivale sau pentru îndepărtarea tartrului dentar.
Workshop-ul va consta într-o parte teoretică în care vi se vor prezenta conceptul GBT și toate instrumentele necesare la implementarea acestuia. În partea practică, fiecare participant va utiliza aparatul Master Prophylaxis, la care se conectează dispozitivele AIRFLOW®, PERIOFLOW® și PIEZON® și va realiza protocolul GBT complet.
Pe lângă managementul biofilmului oral și ale tartrului dentar, temele abordate includ și prevenția afecțiunilor periimplantare și utilizarea pulberilor de profilaxie.

Workshop Philips Sonicare

OTMD și Philips își propun să schimbe mentalitați și obiceiuri prin organizarea unor serii de workshop-uri de prevenție și igienă orală.

Ce vom discuta în cadrul workshopului Philips?

– Aspecte legate de tehnologii moderne de periaj

– Motivarea pacietului

– Periutele Philips Sonicare – testare produse

Workshop albire dentară

Substanțele folosite în albirea dentară sunt, în principal, peroxidul de carbamidă și peroxidul de hidrogen în diverse concentrații. Dintre cele 2 substanțe, peroxidul de carbamidă în concentrație scăzută este minim invaziv, nefiind necesară nici măcar barieră gingivală de protecție.

Într-o eră în care oamenii încep să țină la partea estetica din ce in ce mai mult, constituie o reală oportunitate realizarea de albiri în cabinet, mai ales când avem toate atributele dorite dacă utilizam produse de tipul celor de la BlancOne: rapid (10 minute) accesibil (aflați prețul la workshop) și minim invaziv (fără barieră gingivală).