WORKSHOP GUIDED BIOFILM THERAPY

Viitorul suntem noi! Impreuna!

Înscrieri: completează formularul de mai sus.

Avem plăcerea de a vă anunța că următorul workshop GBT – Guided Biofilm Therapy va avea loc pe 31 mai 2024, între orele 11:00-15:00.

Participarea este gratuită, prioritatea fiind acordată în ordinea următoare: medici stomatologi, rezidenți, studenți în anii 5 și 6 de studiu, și ulterior, ceilalți ani de studiu.

Locație: UMF Craiova

Număr locuri: 12.

Speaker: Trainer SDA – Swiss Dental Academy: Dr. Radu Gabriel Toma

DETALII:

Curs teoretic și hands-on în care se vor prezenta metode moderne și minim invazive de igienă orală, eficiente și direcționate.

Guided Biofilm Therapy (GBT) reprezintă o procedură de actualitate ce optimizează rezultatele igienizării dentare. Acest concept presupune acționarea asupra plăcii bacteriene evidențiate cu ajutorul revelatorilor de placă, utilizând dispozitivul AIRFLOW® dezvoltat de EMS.

De asemenea, veți avea ocazia să descoperiți dispozitivele PERIOFLOW® și PIEZON®, al căror design a fost creat pentru igienizarea șanțurilor gingivale sau pentru îndepărtarea tartrului dentar.

Workshop-ul va consta într-o parte teoretică în care vi se vor prezenta conceptul GBT și toate instrumentele necesare la implementarea acestuia. În partea practică, fiecare participant va utiliza aparatul Master Prophylaxis, la care se conectează dispozitivele AIRFLOW®, PERIOFLOW® și PIEZON® și va realiza protocolul GBT complet.

Pe lângă managementul biofilmului oral și ale tartrului dentar, temele abordate includ și prevenția afecțiunilor periimplantare și utilizarea pulberilor de profilaxie.