Workshop GBT – Terapia Ghidată a Biofilmului – 3-4 iulie – București

Organizația Tinerilor Medici Dentiști

Parte din inițiativa workshop-uri gratuite pentru studenți și rezidenți, acest workshop este gratuit și dedicat rezidenților la stomatologie generală din cadrul UMF “Carol Davila”, București.

Selecția se va face în ordinea înscrierilor. Înscrieri: prin completarea formularului de mai jos.

Locație:

Partea teoretică – sediul OTMD (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 24, etaj 5, ap. 4)

Partea practică – DentPlus Crângași (Strada Olănești, nr 2)

Data:

Partea teoretică: 3 iulie, Interval orar 17:00-19:00

Partea practică: 4 iulie, Interval orar 11-16 – 4 grupe

Grupa 1: 11:00-12:15

Grupa 2: 12:15-13:30

Grupa 3: 13:30-14:45

Grupa 4: 14:45-16:00

Modalitate desfășurare:

Partea teoretică se va desfășura în intervalul orar 17:00-19:00 pentru toți participanții (obligatoriu să participe la partea teoretică ca să intre la proba practică) și pentru partea practică vor fi grupați câte 2 pentru fiecare grupă.

Traineri SDA – Swiss Dental Academy:

Dr. Camelia Elena Șolea

Dr. Radu Gabriel Toma

Click or drag a file to this area to upload.

DETALII:

Curs teoretic și hands-on în care se vor prezenta metode moderne și minim invazive de igienă orală, eficiente și direcționate.

Guided Biofilm Therapy (GBT) reprezintă o procedură de actualitate ce optimizează rezultatele igienizării dentare. Acest concept presupune acționarea asupra plăcii bacteriene evidențiate cu ajutorul revelatorilor de placă, utilizând dispozitivul AIRFLOW® dezvoltat de EMS.

De asemenea, veți avea ocazia să descoperiți dispozitivele PERIOFLOW® și PIEZON®, al căror design a fost creat pentru igienizarea șanțurilor gingivale sau pentru îndepărtarea tartrului dentar.

Workshop-ul va consta într-o parte teoretică în care vi se vor prezenta conceptul GBT și toate instrumentele necesare la implementarea acestuia. În partea practică, fiecare participant va utiliza aparatul Master Prophylaxis, la care se conectează dispozitivele AIRFLOW®, PERIOFLOW® și PIEZON® și va realiza protocolul GBT complet.

Pe lângă managementul biofilmului oral și ale tartrului dentar, temele abordate includ și prevenția afecțiunilor periimplantare și utilizarea pulberilor de profilaxie.