Workshop EMS 17 aprilie – Constanța

Organizația Tinerilor Medici Dentiști

DATĂ: 17 APRILIE

LOCAȚIE: Constanța (locația exactă va fi anunțată ulterior)

Interval orar: 09:00-18:00

Număr locuri: 8

Taxă participare: 120 lei (include toată logistica și toate materialele necesare desfășurării workshop-ului: mănuși, măști, optragate etc.)

Modalitate desfășurare:

Participanții vor fi grupați în 4 grupe de câte 2 persoane, parcurgând o parte teoretică de 1 oră și o parte practică de 2 ore, în care vor realiza, fiecare în parte, protocolul GBT complet, igienizarea rezultată fiind, bineînțeles, inclusă, în taxa workshop-ului.

Intervalele orare în care sunt programate grupele sunt:

09:00-12:00 – Grupa 1

11:00-14:00 – Grupa 2

13:00-16:00 – Grupa 3

15:00-18:00 – Grupa 4

(Grupele se suprapun câte o oră întrucât partea practică a unei grupe este prezentată de către un trainer SDA în paralel cu partea teoretică a altei grupe, susținută de alt trainer SDA).

Traineri SDA – Swiss Dental Academy:

Dr. Camelia Elena Șolea

Dr. Radu Gabriel Toma

DETALII:

Curs teoretic și hands-on în care se vor prezenta metode moderne și minim invazive de igienă orală, eficiente și direcționate.

Guided Biofilm Therapy (GBT) reprezintă o procedură de actualitate ce optimizează rezultatele igienizării dentare. Acest concept presupune acționarea asupra plăcii bacteriene evidențiate cu ajutorul revelatorilor de placă, utilizând dispozitivul AIRFLOW® dezvoltat de EMS.

De asemenea, veți avea ocazia să descoperiți dispozitivele PERIOFLOW® și PIEZON®, al căror design a fost creat pentru igienizarea șanțurilor gingivale sau pentru îndepărtarea tartrului dentar.

Workshop-ul va consta într-o parte teoretică în care vi se vor prezenta conceptul GBT și toate instrumentele necesare la implementarea acestuia. În partea practică, fiecare participant va utiliza aparatul Master Prophylaxis, la care se conectează dispozitivele AIRFLOW®, PERIOFLOW® și PIEZON® și va realiza protocolul GBT complet.

Pe lângă managementul biofilmului oral și ale tartrului dentar, temele abordate includ și prevenția afecțiunilor periimplantare și utilizarea pulberilor de profilaxie.