Dentistry & wine #23

Viitorul suntem noi! Impreuna!

Dacă nu funcționează formularul, vă rugăm să ne trimiteți pe Instagram în privat un mesaj cu toate detaliile cerute în formular și vă vom trece noi pe lista de înscriși. Mulțumim de înțelegere!

Dragi colegi,

Avem plăcerea să vă invităm la cea de-a 23-a ediție a programului Dentistry and Wine – întâlniri informale ale comunității de stomatologi.

Înscrieri: formularul de mai sus

Când?

Pe 22 februarie, începând cu ora 18:30.

Unde?

Sala Vlasto, CCIB – Camera de Comerț și Industrie București  (str. Ion Ghica 4)

Cât costă? Intrarea este liberă.

Subiectele acestei ediții sunt:

– Ce fac dacă nu am intrat/ nu voi intra la rezi?

– Cariera de medic stomatolog în Franța?

Ulterior prezentării și sesiunii de întrebări și răspunsuri, rămânem în continuare pentru povești, dezbateri, voie bună și, nu în ultimul rând, un vin bun.

În România, avem de 3 ori mai mulți absolvenți în medicina dentară decât media Uniunii Europene, iar majoritatea stomatologilor sunt concentrați în capitală și orașele mari, ceea ce duce la o supraaglomerare în aceste locuri.

În această situație, din ce în ce mai mulți stomatologi au plecat să lucreze precum stomatologi în străinătate, printre țările cele mai căutate fiind Franța, deoarece este o țară cu cerere foarte mare de profesioniști în domeniul nostru. 

Dar cât de greu este să găsești un loc în care să lucrezi? În ce orașe poți lucra? Cât câștigi și cât de scumpă e viața acolo? Cum obții certificatul de liberă practică și cât de greu de obținut este? Aceste puncte importante vor fi abordate în cadrul prezentării doamnei Elena Ocheană. 

Elena este consultant în recrutare medicala la Jobergroup, lider pe piața de recrutare a medicilor din Franța. A ajutat și pregătit zeci de medici stomatologi să lucreze în Franța în ultimii ani, dând dovadă de seriozitate și promptitudine în această direcție.

Până anul trecut, era mai ușor să intri la rezi și aveai asigurat un venit lunar care să te ajute la început de carieră. Dar acum numărul de locuri a scăzut și se preconizează că va scădea și mai mult. Ce facem în această situație? Bineînțeles, căutăm să lucrăm cât mai rapid la procent sau pe salariu pentru a nu mai fi pe banii părinților.

Dar cum procedăm? Cum facem CV-ul, ce notăm obligatoriu? Unde aplicăm? Cum ne prezentăm la interviu? Cum negociem procentul/salariul? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și alte informații utile, le vom pe 22 februarie în cadrul prezentării susținute de Dr. Gabriel Toma.

Gabi a trecut și prin perspectiva de colaborator, și de angajator în stomatologie, a lucrat și în provincie și în București, având și experiența doctoratului în medicină dentară. 

Înscrieri: formularul de mai sus

Vă mulțumim pentru atenție și vă dorim o zi frumoasă în continuare!

Cu considerație și simpatie,

Echipa OTMD

Orientare. Dezvoltare. Networking.

Viitorul suntem noi! Împreună!