Despre

Organizația Tinerilor Medici Dentiști

Viziune

Când am terminat facultatea, acum câțiva ani de zile, eram pierduți în spațiu, aveam multe întrebări fără răspuns și multe răspunsuri fără conținut.

Singurul lucru pentru care ne luptam era rezidențiatul. Dar urma întrebarea: ce facem dacă nu intrăm? Ce se întâmplă cu viața noastră?

Sau chiar dacă intrăm, după ce intrăm ce se întâmplă?

Am realizat aceste probleme ale tinerilor medici stomatologici și am conștientizat nevoia unei entități care să vină în sprijinul nostru – al tinerilor medici stomatologi. Noi suntem viitorul! În funcție de cum ne descurcăm în prezent, așa va arăta și viitorul comunității stomatologice. 

Așa a luat naștere proiectul OTMD. Un țel frumos și nobil, multe idei și inițiative și multă încredere și putere de muncă.

Misiune

Am realizat că sunt trei mari probleme ale tinerilor medici stomatologi – faptul că sunt dezorientați, faptul că au nevoie în continuare de acumulare de noi cunoștințe teoretice și practice și că au nevoie de un mediu de socializare. Astfel, activitatea noastră – transmiterea de informații utile în mediul online și offline, realizarea de proiecte de dezvoltare și de natură să ajute tinerii medici să socializeze – va fi împărțită în trei mari direcții: ORIENTARE, DEZVOLTARE ȘI NETWROKING.

Obiective

Pentru a ne apropia cât mai mult de misiunea pe care am gândit-o, ne-am setat o serie de obiective majore pentru perioada care urmează:

– Acordarea ajutorului și sprijinului a minim 500 tineri medici stomatologi;

– Organizarea a cel puțin 10 proiecte cu rolul de dezvoltare a tinerilor medici stomatologi;

– Formarea unei echipe de minim 100 voluntari cu care să inițiem un proiecte de ajutor al comunității defavorizate în ceea ce privește acordarea de programe de prevenție dentară;